Haber

Bakan Tekin, Sancaktepe’de toplu okul açılış törenine katıldı

Sancaktepe’de düzenlenen toplu okul açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Sadece bu binalar okul değil. Bütün evlerimiz aynı zamanda okul. Şunu bilin; Bütün akademik çalışmalar okulların payının yüksek olduğunu gösteriyor.” Eğitimde okul yüzde 50’yi geçemez.” “Asıl mesele evde. Çocuklarımızın başarılı olmasını istiyorsak evde çocuklarımız var, onlarla biraz daha vakit geçirelim. Çocuklarımıza daha iyi örnek olalım. Eğitim sürecini biraz daha yakından takip edelim. “dedi.

Sancaktepe Belediyesi; Mavi Kuş Ortaokulu, Ortadağ Ortaokulu, İstanbul Sanayi Odası 100. Yıl Anaokulu ve Şehit Emre Baysal Anadolu Lisesi’nin toplu açılış törenini gerçekleştirdi. Açılışa Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan katıldı. Konuşmasına Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutlayarak başlayan Bakan Tekin, “İnşallah önümüzdeki yüzyıl, geçen yüzyıldan çok daha başarılı olacağımız, dünyada adından söz ettireceğimiz daha iyi bir yüzyıl olur” dedi. Bugün burada olmamızın nedeni budur.”

“ÇOCUKLARDA EN KRİTİK DÖNEM İLK 36 AYDIR”

Açılışa katılan ailelere seslenen Bakan Tekin, “Çocuklarımızın 36. ayına kadar bir şeyler öğrenmesi gerekiyor. Siz nasıl eğitim sürecinde çocuklarınıza iyi bir eğitim verilip verilmediğini tartışıyorsanız, okul bittikten sonra da bu konuyu tartışıyorsunuz. 36-48 ay arası küçük çocuklarımızdan bahsediyoruz.” Geldiğinde ‘Ailesinden iyi bir eğitim almış’ diyoruz. ya da ailede ulaşılması gereken başarılar elde edilmiştir. Bu nedenle kararı size veriyoruz, lütfen bilin. Çocuklarımızın geleceğini her zaman birlikte düşünmek istiyorsak şunu bilin ki eğitim ortamı, eğitim süreci evinizde, kucağınızda, masanızda, oturduğunuz yerde başlar. Tüm “Akademik çalışmalar, çocukların akademik başarısında ilk 36 ay döneminin en kritik nokta olduğunu gösteriyor. Bu nedenle işimizi kolaylaştırmak istiyorsanız kendinizi eğitim sürecinin bir paydaşı olarak düşünün” dedi.

“ARAZİ ÜRETEN VE BİZE YARDIM EDEN BELEDİYELERİ SEVİYORUZ”

Eğitimin ilk paydaşları ailelerimizdir. Buradaki ekibimizdeki ikinci paydaşımız yerel yönetimler ve siyasettir. Sayın Cumhurbaşkanımız her yıl Türkiye Cumhuriyeti bütçesinden en büyük payı eğitime ayırmaktadır. Bize ‘okul yapalım’ diyor ve para veriyor. Biz de okul yaptırmak istiyoruz. Belediye başkanımızın yanına gidiyoruz. Bir belediye başkanımız ‘bizim arazimiz yok’ diyor. Bir belediye başkanımız da ‘Evet 20 parsel arsa ürettim, lütfen okulunuzu yapın’ diyor. Okula nereye gidersiniz? Eğer belediye başkanınız bu anlamda size kolaylık sağlıyorsa ve siyaset de bu anlamda size yardımcı oluyorsa oraya okul yaptırabilir, oraya yatırım yapabilirsiniz. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı olarak okullarımızın bakımlarında, arıza çıkarmalarında, üretildikleri yerlerin imar sorununu çözmede, mülkiyet sorununu çözmede bizlere yardımcı olan belediyeleri çok seviyoruz. Kendilerine de çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“‘BU OKUL YAPILAMAZ’ GİBİ AÇIKLAMALAR VARDI”

Başkan Şeyma Döğücü şunları söyledi:

“2022 yılında temeli atılan ve 2023 yılında tamamlanan Mavi Kuş Anaokulumuzda bugün 226 çocuğunuz eğitim görüyor. Ve yeniden hizmete açtığımız ve toplam 510 öğrencinin eğitim gördüğü Orta Tabiat Ortaokulumuzu da tamamladık. Milli Eğitim Bakanlığımızla yaptığımız iş birliği sonucunda öğrenciler 2022 yılında eğitim görüyor. Buranın da pek çok hikayesi var. “Onların işleri aksadı. ‘Bu okul yapılamaz’ gibi ifadeler de vardı. Ama elhamdülillah göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bununla ilgili tüm prosedürleri titizlikle uyguladık. Allah’a şükür bugün bu okulumuz var. İyi şanlar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu