Haber

İngiltere hükümetinin Gazze’deki çocukları ailelerinden ayırmasına yönelik eleştiri

Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın İsrail’e yönelik ‘Aksa Tufanı’ saldırısıyla başlayan çatışma, İsrail ablukası altındaki Gazze’ye hava ve kara operasyonlarıyla 31’inci gününde devam ediyor. Gazze’de ağır yaralananlar ve yabancı pasaport sahipleri Refah Sınır Kapısı’ndan tahliye edilirken, İngiliz hükümeti bu süreçte Gazze’deki çocukları ebeveynlerinden ayırmakla suçlandı.

The Guardian’ın haberine göre İngiliz vatandaşlar, Dışişleri Bakanlığı’nın Refah’tan geçecek vatandaşların isimlerini içeren listelerde İngiliz vatandaşlarının bakmakla yükümlü olduğu kişilerin yer almamasından şikayetçi oldu. Pasaportu olmayanların ‘güvenli geçiş listesinden’ çıkarıldığı haberinin ardından İngiliz hükümeti, Gazze’deki çocukları annelerinden ayırmakla suçlandı.

‘UKRAYNA’DAKİ İNSANLARA GÖRE ÇOK FARKLI TEDAVİ GÖRÜYORLAR’

Gazze’deki Aileleri Destekleme platformundan Louise Harkin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gazze’deki durumun, Rusya ile savaşın başlamasının ardından Ukrayna’dan tahliyelere yönelik yaklaşımdan farklı olduğuna dikkat çekti. Harkin, “Farklı vize programları kapsamında Birleşik Krallık’a gelmeye uygun bireyleri desteklemek için çalışan kuruluşlar ve avukatlarla temas halindeyiz. İngiliz Filistinlilere, Ukrayna ihtilafından kaçan bireylere göre çok farklı davranıldığı konusunda çok açık” dedi.

Gazze’nin şu anda dünyanın en az güvenli yeri olduğunun altını çizen Harkin, “Yaklaşık 10 bin kişinin öldüğü ve bu kişilerin yaklaşık yarısının çocuk olduğu doğrulandı. Ancak hükümet artık İngiliz çocukları annelerinden ayırmak istiyor ve onları annelerinden ayırmak istiyor.” aileler.” İngiliz hükümetine çağrıda bulunan Louise Harkin, İngiliz vatandaşlarının ailelerini yanlarında getirmelerine izin verilmesini talep etti.

‘İKİNCİ SINIF VATANDAŞ MUAYENESİ YAPILIYOR’

İsminin açıklanmaması kaydıyla benzer bir durum yaşayan bir kişi, PA haber ajansına şunları söyledi: “Benim ve ailemizin diğer üyelerinin de listeye eklendiğini bildiren bir telefon aldığımızda, Babamın karısı listede yoktu. Babam, küçük kardeşlerimi güvenli bir yere götürebilmek için karısını ve diğer aile bireylerini bırakmak istedi.” “O bir durumda kaldı” dedi. Bu durumu yaşayan en az bir aile daha tanıdıklarını belirten kişi, Filistinlilere ‘ikinci sınıf vatandaş’ muamelesi yapıldığını söyledi.

Hükümetin verdiği bilgiye göre, İngiliz vatandaşlarının eşleri, partnerleri ve 18 yaş altı çocukları da dahil olmak üzere Birleşik Krallık’a gelmek için vizeye ihtiyaç duyan kişilerin Birleşik Krallık’a gelmeden önce vize almaları gerekiyor. (DIŞ HABER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu