Haber

Rusya: Bahmut şehrinin kontrolünü ele geçirme süreci devam ediyor

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Bahmut şehrinin kontrol altına alınması sürecinin devam ettiğini belirterek, “Bu şehrin kontrol altına alınması, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin savunmasına kadar taarruz eylemlerinin düzenlenmesini sağlayacaktır.” söz konusu.

Shoigu, askeri yetkililerle yaptığı görüşmede Rusya-Ukrayna Savaşı hakkında açıklamalarda bulundu.

Ukrayna’da başlattıkları “özel askeri harekatın” devam ettiğini kaydeden Shoigu, Rus ordusunun Donetsk ve Kupyansk’a yönelik saldırısı sonucunda Mykolayivka, Dvorichna, Krasnaya Gora, Gryanikivka ve Paraskoviyevka yerleşim yerlerinin kontrol altına alındığına dikkat çekti. .

Şoygu, Bahmut kentinin kontrol altına alınması için çatışmaların devam ettiğini belirterek, “Artyomosvk’u (Bahmut) özgürleştirme süreci devam ediyor. Bu kent, Donbass’taki Ukrayna güçleri için önemli bir savunma noktası. Bu kenti denetim altına almak, ta ki bugüne kadar bir saldırıdır. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin savunması, eylemlerin organize edilmesini sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Batılı ülkelerin Ukrayna’ya askeri destek sağlamaya devam ettiğini belirten Shoigu, “Ancak NATO ülkelerinin Kiev rejimine verdiği destek Ukrayna kuvvetlerinin savaş alanında başarılı olmasını garanti etmiyor. Aksine askeri operasyonlarda ciddi bir artış var. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin kayıpları 40’tan fazla artarak 11.000’e ulaştı.” ifadeleri kullandı.

“Rus ordusunda 39 binin üzerinde kadın görev yapıyor”

Shoigu, Rus Silahlı Kuvvetlerinde 39 binden fazla kadının görev yaptığı ve bunlardan 1100’ünün Ukrayna’daki “özel askeri operasyonda” görev aldığı bilgisini paylaştı.

“Kronstadt” denizaltısının inşa sürecinin devam ettiğini belirten Shoigu, söz konusu denizaltının “Kalibr” gemisavar seyir füzeleri ve modern radar, hidroakustik ve navigasyon sistemleri ile donatılmasının planlandığını bildirdi.

Shoigu, ülkedeki askeri okullara bu yıl 18 bin öğrencinin alınmasının planlandığını sözlerine ekledi.

mutkihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çankaya Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu