Haber

BU ÇİLEK İÇİN DAĞLARA TIRMANIYORLAR

MERSİN’in Silifke ilçesinde yaşayanlar, yükseklerde yetişen lezzetli ‘Sandal Çileği’ni toplamak için 1500 rakımlı dağa tırmanıyor. Silifke ilçesi Uzuncaburç mevkisinin yüksek kesitlerinde sandal ağacının meyvesi olarak bilinen çilek, bölge halkı tarafından tüketiliyor. Rekoltesi olmadığı için bölgedeki vatandaşlar tarafından bilinen, kırmızı salkım biçimindeki çilek, kayalıklı yerlerde yetişmesinden ötürü kuvvetli kaidelerde toplanıyor. Dağa tırmanarak çileklerden toplayan Mehmet Ceylan, hem spor yaptıklarını hem de lezzetli çileklerden tattıklarını söyledi.

‘PAZARDA, MARKETTE BULAMAZSINIZ’

Ceylan, Bu çilek dağlarda doğal halde yetişiyor. Köylüler olarak gelip topluyoruz. Pazarda, markette satılan bir eser değil. Tezgahlarda bulamazsınız. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bağırsak rahatsızlığına düzgün geliyor. Hem yaş hem de kuru olarak tüketiyoruz. Çileği kurutup kış aylarında çay olarak tüketiyoruz. Yemeklerden sonra kaynatıp içiyoruz. Sindirime yeterli geliyor dedi.

Ellerinde sepetleriyle dağ çileklerinin yetiştiği yerlere gelen köylüler, sepetlerini doldurduktan sonra memnun bir biçimde konutlarına geri dönüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu